banbrytningar och höga böter fotbollströjor med tryck när de vågar kritisera ett domarebeslut

Anledningen till att jag tror att reaktionen är hyfsad är att jag inte tror att det finns en spelare i världen som skulle ha sagt domaren att motsätta sig målet eftersom han hade hanterat bollen. Förslaget är skrattsamt. Två gånger i spelet straffades Robbie Keane för att hantera bollen i franska straffområdet. Om frisparken inte hade tilldelats tror någon på allvar att Keane inte skulle ha gått vidare och försökt göra mål?

Förslaget att domaren på något sätt var partisk mot Billiga Griezmann tröja Barn Frankrike är också helt fel. Jag tror att alla var överens om vad ett bra jobb han gjorde i matchen före det målet och om han ville hjälpa Frankrike hade han det perfekta tillfället när Shay Given begick en utmaning som många domare skulle ha givit straff för. Också, låt oss vara ärliga, det var inte domaren som missade chansen att göra spelet säkert, det var Duff och Keane.

Kritiken mot FIFA är inte heller rättvist i det här fallet. Jag är inte ett stort fan av FIFA och jag tror att de var väldigt fel att göra ett så sent beslut att fröna play-offs. Det är det beslutet som har lämnat dem öppna för sådana slags anklagelser, men spelet spelades på lika villkor.

Vi uppmanar chefer att få stora banbrytningar och höga böter fotbollströjor med tryck när de vågar kritisera ett domarebeslut, men i det här fallet verkar det helt okej att kritisera tjänstemän, kalla spelare fuskar och attackera idrottsstyrelsens styrande organ. Som jag säger verkar det allt lite hyfsat.

Replayen var aldrig ett alternativ för några olika orsaker. Vad skulle hända om poängen var 1-0 till Irland och Robbie Keane eller Damian Duff var igenom, en på en med målvakten. Målvakten dykar och Duff eller Keane slår däcket. Jag ringer inte någon av dom otrogen men det sträcker mig inte för långt för att säga att deras balans i oppositionens straffområde ibland har varit tvivelaktigt i det förflutna. Domaren utdelar straffet och Irland vinner. Videoreplays visar att det inte fanns någon eller minimal kontakt. Måste vi få en ny uppspelning?

Självklart förstår jag varför irländarna är upprörda, arg och frustrerad, men reaktionen är känslomässig snarare än rationell. Thierry Henry är inte djävulens reinkarnation och FIFA har inte lurat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *