Javier Hernandez matchade rekordet för de flesta mål för Mexiko, eftersom hans nation hävdade en 2-0 seger över Costa Rica i VM som kvalificerade på fredag.

Bayer Leverkusen slog fram i första halvlek på Tyskland VM tröja 2018 Estadio Azteca för att gå med i Jared Borgetti på 46 internationella mål.

Hans ansträngning upprättades av ett bra pass från Carlos Vela, vars hörn leddes in av Nestor Araujo för att fördubbla Mexikos ledning sent i första halvlek.

Mexiko stängde seger relativt bekvämt, samtidigt som Hernandez förlorade skada under andra halvåret.

Vinnaren höll Juan Carlos Osorios sida obesegrad i den femte omgången av kvalificeringen som de flyttade toppen av läget på sju poäng.

Mexiko är en punkt fri från Costa Rica, som hade vunnit sina två matcher utan att ingå.

Utan den skadade Giovani dos Santos startade Mexiko Hernandez, Vela och Oribe Peralta i en farlig attack.

Joel Campbell var tvungen att bosätta sig för en plats på bänken för Costa Rica, medan Real Madrid Shot-stopparen Keylor Navas var i mål.

Värdarna gjorde den perfekta starten med öppnings målet i den sjunde minuten.

Vela spelade en genomboll i Hernandez-banan, som snyggt skurrade Navas för att rita nivå med Borgetti.

¡ Bienvenido a la cima, @ CH14 _! # HechoEnMéxico pic.twitter.com/tKkLQWdZu4
– Selección Nacional (@miseleccionmx) 25 mars 2017

Efter att Guillermo Ochoa hade dras in i en billiga fotbollströjor på nätet räddningstjänst låg Mexiko nästan dubbelt i ledningen.

Vela försökte lycka med en kraftfull ansträngning från 30 meter, men en dykning Navas slog det iväg.

De skulle gå 2-0 före pausen, Araujo på väg i ett Vela-hörn på baksidan.

Mexiko såg väldigt bekvämt ut med sina två mål, men förlorade Hernandez med skada under 66: e minuten.

Raul Jimenez, som ersatte Hernandez, förseglade nästan vinsten med ett strejk från avstånd innan han slog ett gyllene tillfälle från nära håll, men värdarna skulle ha sett sig för sin 2-0 seger.