billiga fotbollströjor De hade startat säsongen 20223-24 under ägandet av UK

billiga fotbollströjor De hade startat säsongen 2008-09 under ägandet av UK Sports Investments Limited, ett företag som kontrolleras av Thailands förre premiärminister Thaksin Shinawatra, men på morgonen måndagen den 1 september 2008 tillkännagavs det att Abu Dhabi United Group hade slutförde ett övertagande på 200 miljoner pund (262 miljoner dollar) av klubben.

Timmar senare, och minuter innan sommarens transferfönster stängde, fullbordade City klubbrekordsvärvningen av den brasilianske stjärnan Robinho från Real Madrid. En ny era hade kommit.

City hade slutat nionde föregående säsong, medan Jamie Carraghers Liverpool förberedde sig för en titelutmaning under Rafa Benitez. De två klubbarna var dock snart på väg åt motsatta håll…

Carragher: ”Vi hade sett det hända förut med Chelsea, men det här var annorlunda till att börja med. Chelsea var redan en etablerad topp fyra-klubb, så när [Roman] Abramovich tog över hade de en stark position.

”Hoppet för City var mycket större. De var en mittbordsklubb. Så till att börja med tänkte du inte på dem som titelutmanare.”

City slutade på 10:e plats 2008-09, medan Liverpool var tvåa och missade titeln knappt mot Manchester United. Men med sådana som Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor och Kolo Toure undertecknade, flyttade Manchester-klubben snart upp i tabellen.

Carragher: ”De började attrahera bra spelare, Premier League-spelare till att börja med. Det kändes som att de nästan använde dem, och [dåvarande managern] Mark Hughes, för att komma till en viss nivå, och sedan kunde de gå igen.

”Jag var 30-tal då och tänkte på min egen situation. Vi höll på att tappa ifrån att vara titelutmanare. Vi tänkte mer på de fyra bästa. United och Chelsea var ganska etablerade i toppen, så när City började bli starkare var det vi och Arsenal som var sårbara.

City var femma 2009-10, trea säsongen därpå och blev slutligen mästare på dramatiskt sätt den sista dagen av kampanjen 2011-12.

Liverpool var under tiden i kaos och uthärdade döden av både Benitez och Roy Hodgson, messi tröja såväl som hatade ägare George Gillett och Tom Hicks, som så småningom överlämnade kontrollen över klubben till nuvarande ägare Fenway Sports Group efter en bitter kamp vid High Court i oktober 2010.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *