Billiga replika fotbollströjor Gary Neville vet allt om att få sparken

Billiga replika fotbollströjor Gary Neville vet allt om att få sparken under mitten av säsongen och kommer utan tvekan att kunna sympatisera med Middlesbroughs chef Aitor Karanka som blev den sjätte Premier League-tränaren att förlora sitt jobb den här säsongen. Den före detta Manchester United-legenden fick sparken efter mindre än fyra månader ansvarig för La Liga-dräkten Valencia för ett år sedan, medan Karanka avskedades bara tre dagar före de röda djävlarnas besök i Riverside i söndags. Men för Neville var Uniteds vinst i nordöstra inte bara tillfredsställande för det faktum att Jose Mourinhos män utökade sitt obesegrade ligalopp till 18 matcher, men det visade sig också för Boro att sparka sin chef inte skulle vara en omedelbar lösning på deras kamp.

Middlesbrough ligger för närvarande tvåa från botten och fem poäng under säkerheten, efter Swansea Citys återupplivande under den nya chefen Paul Clement – och uppenbarligen kände den nyuppflyttade klubben att ett liknande tillvägagångssätt kommer att ha samma effekt. Men deras 3-1 hemmaförlust i händerna på United har ökat deras elände, samtidigt som de nu är i en desperat position att hitta spanjorens efterträdare. Boro har gått med Swansea, Hull, Crystal Palace och Leicester för att sparka sin chef – eller chefer i svanarnas fall – halvvägs genom säsongen – något som Neville är desperat efter att se förbjuden i Premier League. Jag skulle stödja helt idén att tränare inte kan sparkas under säsongen, säger Neville, per mål.När du sätter igång i början av säsongen med en manager måste han vara din manager för hela säsongen.

”Fotboll skulle stödja det, när det gäller den professionella sidan – jag är inte säker på om ägarna skulle göra det.” Men det skulle betyda att spelarna skulle veta att du kommer att vara manager till slutet av säsongen, de skulle måste fortsätta med det.” Kämpare som drar nytta av sparken Swansea har helt klart gynnats av att skiljas från första Francisco Guidolin och Bob Bradley den här säsongen, eftersom Clement har hjälpt klubben att undkomma de tre nedersta. Men även om det har visat sig vara det korrekta beslutet , och med största sannolikhet ett avgörande ögonblick, för svanarna, finns det inga garantier för att avskedande chefer nödvändigtvis är rätt uppmaning. Hull och Leicester har faktiskt också förbättrats sedan de skildes åt männen som ledde deras lag i början av kampanjen, samtidigt som Palace har också visat en uppgång i form under de senaste matcherna,men Neville medger att han har hoppats att det inte skulle fungera för några av dessa klubbar.

”Lagen gör förändringar i botten av ligan och jag sitter nästan och tänker ”jag önskar att det här inte funkar”, för när det gör det ger det andra självförtroende att byta tränare.” Neville fortsatte.”Det har funnits exempel där det har fungerat när chefer får sparken och där det inte har gjort det. Jag är inte säker på att det finns någon skillnad mellan båda.” den tidigaste punkten när spelarna svarar. Det har vi sett i Leicester – vilken otrolig studs de har haft. Det har hänt i Swansea och Hull.” Ekonomisk press för ägarna. Tidigare Liverpool-försvarare och kollega Sky Sports-expert Jamie Carragher har också tidigare stött idén om att förbjuda klubbar att sparka sina tränare under mitten av säsongen.

Leicester har bevisat att avskedandet av sin älskade chef Claudio Ranieri har hjälpt dem till välbehövliga vinster över Liverpool, Hull och West Ham i Premier League, samtidigt som de skrivit ännu en mirakelhistoria genom att gå vidare till kvartsfinalen i Champions League efter att ha slagit Sevilla i sextondelsfinalen. Managers är ofta i rampljuset, men ett sådant förbud som Neville stöder skulle ge tränarna den tid och chansen de förtjänar att bevisa att de är kapabla att övervinna motgångar. Om inte, kan ägare och ordförande med rätta köpa landslagströja fotboll fatta beslutet att ta tid under en chefs regeringstid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *