Brasilien är bland favoriterna för fotbollströja med namn att vinna

Brasilien är bland favoriterna för fotbollströja med namn att vinna världscupen 2018 och det är ingen riktig överraskning med tanke på deras form de senaste åren.

Kvalificering från CONMEBOL sektionen är alltid hårdkämpad men Canarinho breezed till Ryssland genom att avsluta toppen av bordet efter att ha vunnit 12 och ritat fem av sina 18 matcher.

En förlust för Chile i deras startkvalificerare tillbaka i oktober 2015 var den enda gången de sydamerikanska jättarna smakade nederlag och de verkar i säkra händer med Tite vid roret.

Copa América Centenario-katastrofen år 2016, som såg tidigare tränare Dunga som saknade efter Brasilien misslyckades med att göra det ur gruppfasen, verkar nu för länge sen, och de avslutade tio poäng som var klara av andra platsen Uruguay i finalen.

Tite har laget laget som spelar den brasilianska vägen, med tonvikt på attack och med nästan samma grupp som sin föregångare, vände han dem från en sida som saknade riktning och tro på en som nu spelar i oppositionen halv och poängen mål för roligt .

Det hjälper när du har världens dyraste spelare Chelsea tröja Barn billigt i ledningen och Neymar har säkert levererat till sin chef.

Den 25-årige Paris Saint Germain-anfallaren har en otrolig 53 mål från 83 internationella utseende, och om han stannar tillräckligt bra under det närmaste decenniet kommer det säkert att nå tre figurer i de berömda gula färgerna.

Han lyckades sex i kvalificeringen och är avgörande för Brasiliens chanser nästa sommar men med så många angreppssätt som Tite kan ringa på är det den rikliga förlägen av rikedomar.

Gabriel Jesus kan bara vara 20 men har redan åldrats i Premier League med Manchester City och han var Brasiliens toppscorer i kvalificeringen med sju mål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *