Brasilien så det kommer fotbollströja med eget namn inte att finnas några upphängningsfrågor

Portugal har en bra chans att fördjupa sin kandidatur till en plats i sexton seksten men kommer att behöva ett bra resultat mot Korea DPR att göra det.

Portugiserna drog sitt öppningsspel 0-0 mot Cote d’Ivoire och misslyckades med att lämna mycket intryck i det spelet. Som sådan kommer coachen Carlos Queiroz ’män sannolikt att vara mycket motiverade att göra bättre på måndagen och visa världen att de verkligen är en av favoriterna.

Star spelare Cristiano Ronaldo syftar till att slutligen Billiga Manchester City tröjor avsluta sin mål-scoring torka som han inte har träffat målet för landslaget på 16 månader. Men han måste vara försiktig när han försöker göra så som han var bokad i öppningsspelen och ett annat gult kort kommer att lämna honom inställd mot Brasilien.

Korea DPR gav det hela mot Brasilien i sin öppnings match men slutade att förlora mötet 2-1.

Även om det inte finns någon skam i ett sådant resultat kommer asierna att veta att ett annat nederlag mot Portugal skulle vara lika eliminering. Medan en seger självklart skulle vara idealisk, skulle även en rubbning hålla dem levande i denna grupp.

Inte en enda koreansk var gul-kardad mot Brasilien så det kommer fotbollströja med eget namn inte att finnas några upphängningsfrågor att oroa sig för chefen Jong-Hun Kim.

Många kommer ihåg den tidigare tiden Portugal och Korea DPR-mötet, som var vid världscupen 1966. Koreanerna tog först en ledning på 0-3, men fyra mål från Eusebio och en från Augusto ledde Portugal till en 5-3 seger i det här kvartalet.

Måndagens spel spelas på Cape Town Stadium med kick-off vid 13:30 lokal tid. Chilenska Pablo Pozo utnämns till domare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *