Brasilien-tränare Tite har Köpa Fotbollströjor bekräftat att Gabriel

Brasilien-tränare Tite har Köpa Fotbollströjor bekräftat att Gabriel Jesus kommer att förbli hans förstahandsvalare vid VM, trots Roberto Firminos imponerande säsong för Liverpool.

Jesus har varit Tite förstahandsval sedan han utsågs i september 2016, men Firminos föreställningar har gett Seleção-tränaren mat för tanken denna säsong.

Men trots att erkänna att Firmino har spelat något bättre i Premier League, kommer Tite att prisa Jesuits Brasilien-skärmar i sitt beslutsfattande.

”Det är sant att Firmino gjorde det bättre än Gabriel Jesus, som skadades under säsongen. Men Gabriel i Seleção spelar mycket bra. Så ja idag är han vårt nummer 9. ”

Tite har en policy att rotera kaptenen och har antydat att Jesus kan få sin chans i en av vänskapsmatcherna mot Kroatien och Österrike i juni.

”Alla förrätter, inklusive William, Thiago Silva, Felipe Luis, Fernandinho, som är spelare som ständigt har gått in i laget, har de redan varit kaptener. Den enda Antoine Griezmann Tröja som ännu inte varit kapten är Gabriel Jesus.

”Det kan vara så att Gabriel Jesus framträder som kapten i ett av dessa två vänliga spel. Även om det inte är definierat, kommer vi att besluta och fortsätta att göra denna rotation, vilket är ett sätt att utvidga ledarskap och tekniska ledarstilar. Men kaptenen som skulle ersätta Dani har ännu inte definierats. ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *