Brommapojkarna – Djurgården 1-0: Praktfiasko på Grimsta

Djurgården förlorade mot nykomlingen Brommapojkarna med 1-0 efter en totalt urusel insats.

Det här blir ingen vanligt matchrapport. Nu är det allvar.

Vad säger man efter en sådan här insats? Där enkla passningar inte når rätt adress, där modet är bortblåst och kvalitén rakt igenom är urusel. Det är lätt att bli raljant och vilja skeppa allt åt skogen. Och jag ska försöka att inte låta allt för nattsvart, men en del frågor måste man ändå ställa dybala tröja
.

Varför ersattes inte poängspelarna från förra säsongen med rejäl kvalité? Hur kan spelarna uppträda så vilset och gömma sig bakom varandra? Varför bär ingen ansvaret på planen? Och var finns metodiken i det taktiska?

När inte ens den enklaste passningen går hem då vet man att något inte står rätt till. Och det är enkelt att skicka allt ansvar till Özcan Melkemichel, men jag menar att det största ansvaret bär spelarna själva. Och de sportsligt ansvariga. Det får inte se ut som det gjorde på Grimsta i dag. Det får bara inte göra det. Det här laget är bättre än så här. Givetvis spelar det psykologiska in här. Alla lag på alla nivåer kan stå för liknande magplask. Men det är samtidigt en väldigt enkel och platt analys av läget.

Nu gäller det för laget och de sportsligt ansvariga att fort reda ut de stora allvarliga problemen det här laget sitter fastklistrade med, annars kan det här bli en riktigt obehaglig säsong.

Nu väntar en cupfinal på torsdag, men med tanke på hur totalt ovilliga Djurgården har varit på att skapa hype kring den fina matchen kan man ställa sig frågan om man ens vill spela den.

Välkommen att följa vår blogg för att få mer nyheter om billiga fotbollströjor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *