Det var ett resultat som gladde Australiens fotbollströjor barn med tryck ederländska tränare Pim Verbeek

Australien sparkar av sin VM-kvalifikationskampanj på onsdagen och vill bygga vidare på den historiska vänliga 2-1 segern över Nederländerna.

Socceroos gjorde det på den hårda vägen på lördagen, bakom tack vare mål från Harry Kewell och Josh Kennedy, för att spela in den bästa möjliga fyllningen före det knepiga Uzbekistan-slipset.

Det var ett resultat som gladde Australiens fotbollströjor barn med tryck ederländska tränare Pim Verbeek.

”Vi är mycket nöjda med resultatet, men jag är mer nöjd med organisationen, hur de spelade, särskilt under första halvåret,” sa han.

”Det handlar inte om resultatet idag eftersom det handlar om resultatet på onsdagen.”

Samtidigt led Uzbekistan, den starkaste sidan bland de tidigare sovjetrepublikerna i Asiatiska fotbollsförbundet, en chock 3-0-nederlag i sin VM-kvalifierande öppnare mot Qatar på lördag.

Det resulterar i att de söker en måste-vinnande position före matchen mot de bästa frön i deras grupp.

Men de centrala asiansna, som vann den asiatiska titeln 1994, tror fortfarande att de kan hävda en av gruppens två automatiska kvalificerade kajer.

”Det kommer att bli riktigt tufft att slåss mot starka rivaler i den fjärde kvalificerade rundan,” sade Uzbekistans tränare Rauf Inliev, som förra året kallades asiatisk årets coach.

”Men vi kommer inte att vara bara poängleverantörer. Vi är allvarliga. Vi har en stark avsikt att få ett pass i VM-finalen och vi kommer att göra vårt bästa för att uppfylla vår uppgift. ”

Uzbeki-lagledarna bekräftade sin chefs intentioner Colombia VM tröja 2018 och sade att de var redo för en seriös kamp om en plats i världscupfinalen 2010.

”Jag tror att vi fortfarande kan uppnå en framgång,” sade Uzbekistans lagets första målvakt Ignaty Nesterov. ”Vi alla kommer att göra allt beroende på oss för att nå världscupfinalen.”

”Vi satte upp ett mål som vi alla vill uppnå,” lagde lagets playmaker Server Dzheparov till. ”Det är en stolthet att spela i VM-finalen och vi vill alla vara stolta över oss själva.”

På onsdagen Uzbekistan, som missade alla tre tidigare försök att nå World Cup-finalerna, skulle det sannolikt bilda en fullstyrkt squad som spetsades av toppmästaren Maxim Shatskikh, Dynamo Kiev-målaren.

Dzheparov, skepparen av landets flaggskeppssida Bunyodkor (tidigare Kuruvchi) också i form, skulle sannolikt tjäna kreativa uppgifter i de centrala områdena, medan Hayrulla Karimov och Ilkhom Suyunov skulle bilda ryggraden för försvar, utförs av ”keeper Nesterov.

Bunyodkor, som nyligen undertecknade brasilianska veteranstjärnan Rivaldo, är ekonomiskt bakom den gemensamma uzbekisk-schweiziska olje-gasjätten Zeromax.

I inhemsk liga utmanas de av landets äldsta sida Pakhtakor, som representerade Uzbekistan i Sovjetliga ligan och Neftchi Fergana.

Under tiden försökte Uzbeki fotbollsförbundets president Mirabor Usmanov att öka sitt lags moral som meddelade kontantincitament för den nationella sidan.

Tjänstemannen sade att laget skulle få 300 miljoner summor (cirka 300 000 dollar) för varje seger vid VM-fjärde kvalificeringsstadiet och tillade att spelarna skulle få mycket trevlig överraskning om de klarade ett pass till VM-finalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *