Domenechs ställning redan hade diskuterats fotbollskläder med eget tryck av FFF efter Frankrikes stackarsvisning

Ett samtal för att diskutera Raymond Domenechs framtid som Frankrikes tränare på Friday’s French Football Federation (FFF) verkställande möte har beskrivits som ”dålig och motproduktiv”.

Efterfrågan gjordes av FFF-styrelseledamot Guy Chambily, som berättade för Frankrikes fotbollstidning att han ville att den kontroversiella nationella chefen slogs, trots att Frankrike kvalificerade sig för världscupen 2010 via play-offs.

Reaktionen mot Chambily kommentarer var snabb och avvisande.

”Presidenten (av FFF, Jean-Pierre Escalettes) anser att Billiga Messi tröja Barn en sådan debatt skulle vara missgynnad och kontraproduktiv, både för federationen och franska laget, sade FFF-biträdande vd Jean-Louis Valentin till tisdagen för AFP .

Valentin tillade: ”Vi ska inte dramatisera Monsieur Chambily kommentarer. Han är en vald styrelseledamot, han har rätt att uttrycka sig.

”Detta är en del av federationens demokratiska liv. Det finns dessutom ett samtal för en debatt om chefsframtidens framtid. Styrelsen kommer att bestämma huruvida ansökan ska ges eller inte. ”

Valentin påpekade att Domenechs ställning redan hade diskuterats fotbollskläder med eget tryck av FFF efter Frankrikes stackarsvisning vid 2008 EM, då de misslyckades med att göra det ur första omgången.

”Visningar uttrycktes vid den tiden som krävde att han skulle ersättas,” sa han.

”Jag tänker här på Christian Teinturier (som avstod från omröstningen som höll Domenech i sitt jobb förra året).

”Det är inget nytt att medlemmarna i verkställande rådet har olika åsikter från majoriteten. Men jag tror inte det räcker för att ändra avtalet. ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *