fanns Bayern Munchen tröja Barn billigt det en nedgångstid för Nederländerna

Endast en gång har Argentina misslyckats med att kvalificera sig för en turnering som de har vunnit två gånger. En svängdörr av tränare i slutet av 1960-talet hade sydamerikanerna oroade sig från planen, med Adolfo Pedernera mannen som anklagades för att leda sitt land till VM. En 3-1-förlust för Bolivia och ett 1-0-nederlag till Peru i deras öppnings kvalificerade matcher lämnade dem inför en uppförsbacke uppgift, och en 2-2-rubbning med sistnämnden i sin finalkvalificering betydde att de saknade en plats i Mexiko.

England var på toppen av världen 1966 och lyfte Jules Billiga fotbollströjor på nätet Rimet-trofén på hemgräset. Det är fortfarande de tre lejonernas enda triumf vid en världscup och åtta år senare var England inte ens vid turneringen som hölls i västra Tyskland. I en grupp med tre lag med Wales och Polen, gjorde ett 2-0-nederlag och 1-1 med sistnämnda betydelsen att Alf Ramsey inte kvalificerade sig. Tjugo år senare blev England besviken över att de misslyckades med att kvalificera sig till USA ’94 under Graham Taylor.

Efter att ha vunnit EM i två år tidigare med sitt attraktiva fotbollsmönster, var det höga förhoppningar om att Tjeckoslovakien gick in på kvalen för turneringen i Argentina. Battles of Britain visade dock deras undergång som förluster i Wales och Skottland scuppered deras hopp om att lägga World Cup ära till deras europeiska triumf.

Efter att ha nått VM-finalen i både 1974 och 1978 fanns Bayern Munchen tröja Barn billigt det en nedgångstid för Nederländerna, som missade i ’82 och misslyckades också med att kvalificera sig för Euro’84. En skörd av spelare inklusive Ruud Gullit, Frank Rijkaard och Marco van Basten förväntades leda till en vändning i förmögenheter för nederländerna inför nästa världscup i Mexiko. Men de var tvungna att bosätta sig för en play-off mot grannar Belgien efter att ha avslutat andra i sin kvalificerade grupp och Georges Gruns huvud med bara fem minuter kvar på klockan såg de att krascha ut på borta mål. Nederländerna misslyckades också med att kvalificera sig 2002 och kommer inte att vara i Ryssland nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *