fotbollsdräkt barn För Paul Pogba hände strået som bröt kamelens rygg

fotbollsdräkt barn För Paul Pogba hände strået som bröt kamelens rygg under hans första spel i Manchester United på Sir Alex Fergusons 70-årsdag. Den franske mittfältaren lämnades utanför Uniteds startuppställning för en hemmamatch i Premier League mot Blackburn Rovers på nyår. Eve 2011, trots att Ferguson var utan en mängd förstalagsspelare. Wayne Rooney, Jonny Evans och Darron Gibson släpptes efter en utekväll, Michael Carrick flyttades därefter till mittförsvaret, medan Rafael da Silva och Ji-Sung Park startade på centrala mittfältet.

Beslutet att starta Rafael, en högerback av byte, på mittfältet gjorde Pogba upprörd.”Det var ett väldigt, väldigt svårt ögonblick för mig eftersom jag var kär i Manchester och jag var en mancunian”, fransmannen, som lämnade Old Trafford för Juventus i slutet av den säsongen, citerades av ESPN 2014. ”Det var matchen mot Blackburn i december 2011 på Old Trafford.” Paul Scholes hade gått i pension, Darren Fletcher var skadad. Det fanns ingen kvar att spela på mittfältet. Och jag tränade och jag började bli bättre bit för bit och tränaren slutade aldrig säga till mig, ’Du är så långt’.” Och jag förstod inte. Så långt ifrån vad? Spela? Från att ha lite speltid? Från att komma på planen? Eller vad? Och det var Rafael på mittfältet och jag var äcklad. Jag var äcklad och jag kom inte vidare heller.” Vad Rafael sa till Pogba efter matchen Rafael-Park-experimentet misslyckades. United förlorade matchen med 3-2, med Grant Hanley nickande i den 80:e minuten vinnare för Steve Keans lag. Anderson och Will Keane blev båda inblandade av Ferguson under andra halvlek men Pogba stannade kvar på bänken. Sex år efter den ökända nederlaget och Rafael har avslöjat vad han sa till Pogba efter att ha startat före fransmannen på centrala mittfältet – och det var väldigt fräck.”Efter den matchen frågade Paul mig varför jag hade spelat på mittfältet och inte han,” sa Rafael till ESPN:s Andy Mitten den här veckan. ”Han var inte nöjd. Jag skämtade med honom att det var för att jag hade mer kvalitet!”

Väldigt fräckt från RafaelBrilliant. Även om Pogba rykte, gjorde messi kläder den lättsamma Rafael sitt bästa för att höja sin lagkamrats humör genom att få en tunga i kinden att gräva på hans bekostnad.

Pogba fortsatte att bli förbisedd av Ferguson, som inte var övertygad om att den talangfulla ynglingen var redo för förstalagets fotboll vid den tiden, under resten av säsongen. Han anslöt sig därefter till Juve innan han återvände till Old Trafford fyra år senare för en världs- rekordavgift på 89,3 miljoner pund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *