fotbollsset barn Det gamla talesättet är att blixten aldrig slår ner på samma

fotbollsset barn Det gamla talesättet är att blixten aldrig slår ner på samma ställe två gånger, men som det visar sig är det gamla ordspråket inget annat än en myt. Blixten har slagit ner två gånger i MLS tidigare och i slutet av augusti kändes det nästan oundvikligt att den skulle slå ner en tredje gång 2018.

För tredje säsongen i rad verkade Sounders ha begravt sig i juni. För tredje säsongen i rad såg Sounders ut som en av ligans största underpresterande och för tredje säsongen i rad, när mellansäsongen rullade på, såg Sounders ut som ett lag som var dömt att missa slutspelet. Den 30 juni hade Sounders en chans på 1,67 procent att kämpa sig in i eftersäsongen.

Men efter att ha velat gå till två på varandra följande MLS Cup-finaler med oöverträffade ökningar i andra halvlek, rullade Sounders igenom 2018 med sitt bästa andra halvlek hittills. Efter att ha samlat bara nio av de första 45 tillgängliga poängen, tog Sounders upp en liga-bästa segerserie samtidigt som de tog 50 poäng från säsongens sista 19 matcher för att sluta tvåa i Western Conference.

Redaktörens val Messi kan sätta långsamma PSG-start bakom sig med huvudrollen mot Real Madrid ”De kommer att se vilka vi är!” – Cancelo, Dias, Bernardo och Ederson återvänder till Benfica-Sporting-rivaliteten med Man City En positionsbyte och chattar med Rangnick – Hur Sancho hittade sin form i Man Utd Jamie Bynoe-Gittens: Kommer ex-Man City wonderkid att bli ’den nya Sancho i Dortmund?
Blixten slog förvisso ner igen, men kan den föra dem till en annan MLS-cup?

”Jag tror att vi alltid trott på oss själva”, säger mittfältaren Cristian Roldan till Goal. ”Vi har alltid trott att vi skulle komma tillbaka in i flödet av saker och ta oss till slutspelet, men inte på det här sättet.

”Jag tror inte att någon riktigt kunde ha förväntat sig det här. Vid det här laget har vi förlorat två matcher på 16 eller 17 och jag tycker att det är en ganska otrolig körning och jag hoppas att vi kan fortsätta det in i slutspelet. Moralmässigt, det här laget är lika självsäkert som någonsin och jag tror att vi bara är ett lag som är riktigt svårt att slå vid det här laget.”

Det är långt ifrån Sounders som haltade sig in på planen från mars till juni. Anfallaren Jordan Morris slet sitt ACL innan säsongen kunde komma igång. Clint Dempsey kämpade och misslyckades med att göra mål förrän den 23 juni innan han tillkännagav sin pensionering i arsenal babykläder augusti. Viktiga skador över backlinjen hopade sig, liksom förlusterna, och laget såg ut att begravas i juni.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *