fotbollsställ Vilken bisarr säsong det har varit för Arsenal

fotbollsställ Vilken bisarr säsong det har varit för Arsenal i år. Gunners lyckades inte nå Premier Leagues topp fyra för första gången under Arsene Wenger, bara för att avsluta säsongen med en cupfinalseger över laget som sprang iväg med just den ligan . Det är fotboll för dig. Som ett resultat har det väckt en debatt om huruvida Arsenals säsong kan ses som framgångsrik för huruvida deras FA-cuptriumf helt enkelt är en försenad palliativ. Trots allt kan framtiden för klubbens bästa spelare bero på det.

Detta gäller särskilt kontraktsrebellerna Mesut Özil och Alexis Sanchez. Speciellt den sistnämnda har haft Arsenal-fans oroliga hela säsongen med omklädningsrumsbust-ups och synlig frustration på planen. Dessutom är han starkt kopplad till både Juventus och Bayern München och till och med Chelsea. Det är inte svårt att se, som ett resultat, varför det blev så mycket ridning i cupfinalen och Arsenals sammandrabbning med Blues. Sanchez spelade verkligen sin roll, dock, och öppnade målskyttet bara fyra minuter in i matchen. Även om det finns misstankar om både handboll och offside, avslutade chilenaren bra och målet stod sig. Diego Costa utjämnade affären i andra halvlek, trots Victor Moses utvisning, bara för Aaron Ramsey att vinna silvret på ett ögonblick svar.

Trots alla briljanta prestationer av spelare som Per Mertesacker och Granit Xhaka var det ingen mindre än Sanchez själv som kammade hem utmärkelsen Man of the Match. Dessutom var Arsenal-fansen något lättad över att se forwarden på gott humör med Wenger på full tid. Så det verkar som om Gunners grepp om Sanchez bara har stramats åt. 28-åringen njöt verkligen av sin andra FA-cupseger, det är Säkert. Dessutom gick han en runda i Arsenals omklädningsrum och filmade sina egna och hans lagkamraters firande. Ett sådant klipp kan ses nedan: Han klipper verkligen inte bilden av en man som längtar efter att lämna eller slänger han helt enkelt omedelbart efter en vinst över mästarna? Hur länge hans lycka varar kommer att visa sig. Utsikterna till utflykter på torsdagskvällen till Kazakstan och Cypern kanske inte tilltalar en spelare av samma kvalitet som Sanchez. Kalibern av klubbar intresserade honom också, visar att han säkerligen har bättre framtidsutsikter på korten. Ändå gjorde hans lagkamrater och manager verkligen allt de kunde för att övertala honom att stanna med en så fantastisk Wembley-prestation.

Åtminstone för tillfället verkar Sanchez nöjd och engagera sig i rekordfirande, inte hetsiga argument i omklädningsrummet. Det är nu en väntan match för att se hur mycket forwarden ronaldo fotbollströja barn värdesätter en FA-cupseger och Gunners själva. Tycker du att Alexis Sanchez borde lämna Arsenal i sommar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *