fotbollströja Manchester City väntar spännande på att höra om omfattningen

fotbollströja Manchester City väntar spännande på att höra om omfattningen av Eliaquim Mangalas hamstringskada efter att den stora försvararen tvingades av vid halvtid i Everton.

Med skepparen Vincent Kompany som fortfarande saknas med ett kalvproblem, lämnar det Blues bara två passande mitthalvor i en av säsongens mest trafikerade delar.

Inte bara det, Martin Demichelis har i allt större utsträckning sett ut som en spelare som har träffat den nedåtgående lutningen i sin karriär den här säsongen – aldrig mer än på Goodison Park, när han kämpade när City förlorade första etappen i sin League Cup-semifinal.

Han kommer säkert att börja i lördagens FA Cup-slips i Norwich, men Manuel Pellegrini måste tänka på sina alternativ.

Vi kommer med fem alternativ, eller back-ups, till Demichelis.

Signera någon
City har ingen plan för att köpa någon i januari-övergångsfönstret, men med Mangalas skada, pågående problem för Kompany och avmattningen av Demichelis kan de tvingas tänka om.

De kan besluta att gå efter en långsiktig lösning nu och tänka på någon som lovar Athletic Bilbao-starlet Aymeric Laporte eller till och med Ryan Shawcross.

Eller så kan de ta sig in på lånemarknaden för en kortsiktig fix.

Aymeic Laporte
Gå för ungdom
The Blues har gott om ung talang som kommer igenom i mittbackläget – men om någon av dem är redo att ta steget upp kan man diskutera, särskilt i en så avgörande position.

Englands ungdomslandslag Tosin Adarabioyo och Cameron Humphreys verkar båda ha ljusa framtidsutsikter – men de är 18 respektive 17 och behöver förmodligen mer tid för att utvecklas.

Kean Bryan har sett utmärkt ut i den positionen och är äldre och starkare, men han är verkligen en hållande mittfältare, medan Mathias Bossaerts också har kämpat med hamstringproblem den här säsongen.

Tosin Adarabioyo
Hitta omslag inom truppen
City har några spelare som har fyllt rollen tidigare, liverpool babykläder med Yaya Toure – som gjorde det i en Champions League-final – Gael Clichy och Bacary Sagna kommer alla att tänka på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *