fotbollströja med eget namn barn New York Red Bulls hedrade Bradley Wright-Phillips

fotbollströja med eget namn barn New York Red Bulls hedrade Bradley Wright-Phillips på söndagskvällen, efter sin 2-1-seger mot Los Angeles FC. Medan de var där för att hedra hans senaste prestation att göra sitt 100:e MLS-mål i karriären – att göra det snabbare än någon annan i ligans historia — Det var kanske passande att vinsten inte uppnåddes av ett Wright-Phillips-mål, utan snarare av ett osjälviskt ögonblick som perfekt fångade det som har gjort honom så speciell för Red Bulls.

I den 80:e minuten av en oavgjort match, sprang Wright-Phillips på en perfekt viktad långpassning från Marc Rzatkowski, och samlade in den med en ren touch som satte bollen i hans kliv när han sprang bakom LAFC-försvaret. Inför en tydlig blick på målet och möjligheten att göra mål, tog Wright-Phillips istället en ny touch och lade en perfekt passning in i vägen för en strimmig Daniel Royer.

Ingen i byggnaden skulle ha klandrat Wright-Phillips för att han själv tog skottet. När allt kommer omkring är han en målskytt med 100 mål i MLS, med den bästa frekvensen av mål per 90 minuter av alla i topp 20 genom tiderna. Royer skulle inte heller ha klandrat honom, men österrikaren vet också vilken osjälvisk lagkamraten Wright-Phillips är det, vilket är anledningen till att han sprang nerför planen för att ge honom ett passningsalternativ trots att anfallaren stod på mål.

Artikeln fortsätter nedan
Redaktörens val Messi kan sätta långsamma PSG-start bakom sig med huvudrollen mot Real Madrid ”De kommer att se vilka vi är!” – Cancelo, Dias, Bernardo och Ederson återvänder till Benfica-Sporting-rivaliteten med Man City. En positionsbyte och chattar med Rangnick – Hur Sancho hittade sin form i Man Utd Jamie Bynoe-Gittens: Kommer ex-Man City wonderkid bli ’den nya Sancho i Dortmund?
”Den pjäsen säger allt”, sa Royer efter matchen. ”Han hade en anständig vinkel att skjuta och göra mål. Men efter matchen sa han till mig att han hörde mig skrika och han såg mig och han trodde att jag hade en bättre position, så han passade bollen och det är bara bra.

”Inte alla anfallare passar den där bollen.”

”Att se det sluta så, det är fantastiskt,” sa Red Bulls tränare Chris Armas. ”Det spelvinnande spelet han gör, jag tycker att det är riktigt passande att han lägger det på ett riktigt bra sätt för Danny.

”Återigen, i vår värld här inom professionell sport ser man inte alltid det; superstjärnan, killen, manchester city tröja barn målskytten, att jobba och jobba så mycket och springa så mycket för laget”, sa Armas. ”Det är en sak av skönhet, verkligen.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *