fotbollströja Om det fanns en högerback som alla toppklubbar

fotbollströja Om det fanns en högerback som alla toppklubbar runt om i Europa ville värva i sommar var det Dani Alves. Brasilianarens fantastiska kampanj 2016/17 i Juventus påminde alla om att han fortfarande har mycket att erbjuda i toppen av matchen, trots nu Chelsea och Manchester City hyllades båda som potentiella Premier League-destinationer i början av transferfönstret, men nu ser det ut som att Paris Saint-Germain kommer att vinna loppet om Alves signatur.

För Antonio Conte representerar Alves ytterligare ett mål som Blues misslyckats med att landa under en allt mer frustrerande sommar. Ändå kan han vara glad över att se att klubbens hierarki inte har slösat bort någon tid på att göra framsteg med att säkra ytterligare en högerback. Conte är fortfarande angelägen om för att öka konkurrensen om Victor Moses på Chelseas högra sida av försvaret och har nu vänt sig till Real Madrid för att hitta sin lösning.Danilo ansågs till stor del vara ett reservalternativ på Bernabeu förra säsongen då Zinedine Zidane valde att använda Dani Carvajal i majoriteten av Los. Blancos stora matcher. Conte hoppas att utsikterna till mer regelbunden fotboll kommer att räcka för att locka brasilianaren till Stamford Bridge och enligt Sky Sports har samtalen mellan de två klubbarna inletts.

25-åringen, som kom till Real från Porto 2015, förväntas få en avgift i storleksordningen 28 miljoner pund, även om Dani Alves snart före detta klubb Juventus också tros vara intresserade. Vilken klubb Danilo skulle föredra att gå med är ännu inte känt men han kan mycket väl ställas inför ett tufft dilemma om både Chelsea och Juve skulle komma överens om en avgift.

Han gjorde 25 matcher i alla tävlingar förra terminen, gjorde en gång och tog tre assist för Zidanes lag. Conte har redan förstärkt sina defensiva alternativ i somras med Antonio Rudigers nyligen ankomst medan framstegen med en affär för Alex Sandro ser ut att ha blivit tyst. bara veckor efter att det liverpool babykläder såg ut som en klar affär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *