fotbollströjor herr David Moyes fick ett sexårigt kontrakt som Manchester United

fotbollströjor herr David Moyes fick ett sexårigt kontrakt som Manchester United-chef när Sir Alex Ferguson avgick 2013. ”Vi enades enhälligt om David Moyes”, säger Ferguson. ”David är en man med stor integritet med en stark arbetsetik.” Jag har beundrat hans arbete länge och kontaktat honom redan 1998 för att diskutera ställningen som biträdande chef här.

”Det är ingen tvekan om att han har alla de kvaliteter som vi förväntar oss av en manager på den här klubben.” Tio månader senare blev den tidigare Everton-chefen avskedad utan ceremoni. Det skulle alltid vara en mycket svår uppgift att ersätta Premier League största manager någonsin. Louis van Gaal och Jose Mourinho har inte klarat sig mycket bättre i Old Trafford hotseat sedan den tidigare man United-mittfältaren Michael Carrick hängde upp sina stövlar förra sommaren och gick omedelbart till Mourinhos tränare.

Han släppte sin självbiografi den här veckan och berättade vad Moyes berättade för Man United-spelarna i ett av hans första möten. ”Jag gick bra med David”, skriver Carrick i Between the Lines. ”Har aldrig haft ett dåligt ord med honom, aldrig föll med honom.” Han kom full av energi och idéer för hur vi kunde förbättra oss. ”Jag minns vid ett av hans första möten, David sa till oss,” Jag tror att jag kan göra Jag vet att du vann ligan förra året och jag har uppenbarligen tittat på dig. Jag kan få dig att springa mer. ” Att vara rättvis mot David, han letade efter en chink, som vad som behövde förbättras och där vi var svaga , så att han kunde ta oss till en annan nivå.

”Jag tror bara att det han sa inte kom på rätt sätt.” Inte precis inspirerande – och du kan föreställa dig att det inte gick bra i ett omklädningsrum fullt av Premier League-mästare. Carrick fortsatte: ”Vi skulle bara vann Premier League med 11 poäng, gjorde 11 mål mer än någon annan och vann också många matcher med poäng som 3-0, 4-0. ”Vår löpstatistik var aldrig så stor i alla fall men vi kom bakifrån att göra anspråk på 29 juventus kläder barn poäng den säsongen så vi måste ha varit ganska passande och engagerade. Vår kapacitet för sena mål under Sir Alex visade vår uthållighet både fysiskt och mentalt. ”David hade rätt i termer av” avstånd täckt ”var vi inte en av toppsidorna i Premier League.” Men om du ser tillbaka över åren, alla de goda åren, kan lag komma till Old Trafford och springa mycket mer än oss, men ganska ofta slutade vi vinna 2-0, 3-0 eller 4-0. Under Sir Alex var vi väldigt effektiva med bollen. ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *