haaland tröja eftersom han a) alltid är tillgänglig och b) med

haaland tröja eftersom han a) alltid är tillgänglig och b) med sina handlingar skapar han många situationer: han tvingar motståndare att väljer, måste de komma ur position, förlora sin markör, vilket automatiskt kan skapa utrymme eller ge oss en fri man.”

Allt detta från en spelare vars verkliga genombrott i Ajax kom för drygt ett år sedan som mittback, då han placerades tillsammans med Matthijs de Ligt för att täcka upp för skador. Han hade länge knackat på dörren, men han har visat sådan grace och potential att det är svårt att tro att han bara återvände till sin rättmätiga plats på mittfältet den här säsongen. Ändå var han så effektiv och smidig som en provisorisk försvarare, tog bollen framåt för att tillåta Ajax att dominera högt upp på planen och behålla pressen, att Ten Hag spekulerade att hans lag skulle ha vunnit ligan om De Jong inte missat de senaste nio matcherna genom skada.

Den här säsongen är hans chans som en del av ett dynamiskt och spännande lag att hjälpa Ajax till titeln eller långt i Champions League, men det har varit uppenbart att fotbollströjor barn
De Jong är gjord för större och bättre saker. Efter ett år av spekulationer och vädjanden från Europas starkaste lag är det dags för honom att visa att han kan utvecklas till ett fenomen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *