Han hade sedan en brokig VM tröjor 2018 resa med flertalet klubbar i USA innan han hamnade i APO Levadiakos i Grekland

Som 16-åring spelade Thierry Zahui för Africa Sports d’Abidjan från Elfenbenskusten och räknades som en av landets största talanger. Han hade sedan en brokig VM tröjor 2018 resa med flertalet klubbar i USA innan han hamnade i APO Levadiakos i Grekland. Efter utebliven lön där bestämde sig Zahui för att testa lyckan i svensk fotboll, närmare bestämt Norrby i division 1 där han hamnade 2011. Efter två år lämnade han för Assyriska BK och via Prespa Birlik skrev han 2016 på för Landskrona.

Förra året var den 166 centimeter korta playmakern och frisparksspecialisten en nyckelspelare när Landskrona Bois avancerade till superettan. Men efter att avancemanget blev klart har Zahui inte spelat en match för Landskrona och den 16 maj meddelade Bois att man bryter kontraktet med ivorianen, trots att avtalet gällde till hösten 2019.
– Vi vill tacka Thierry för hans tid i Bois, med avancemanget till superettan som höjdpunkt, och önska honom lycka till i hans framtida fotbollsutmaningar, sa sportchefen Peter Swärdh till klubbens hemsida.

– Han är inte i närheten Sverige VM tröja 2018 av att vara fulltränad, sa Landskronas tränare Agim Sopi till Skånesport i april.
– Bullshit. Det är någonting personligt. Nu vill han inte ha mig i laget av personliga skäl. Vi pratar inte med varandra. Han flyttade min plats i omklädningsrummet till en ny, intill papperskorgen, svarade Thierry Zaui till sajten.

Men nu ska alltså Djurgården vara intresserade av mittfältaren, som var Landskronas kanske bästa spelare förra året. Enligt flera olika källor till FotbollDirekt så har Djurgården långt gångna förhandlingar med Thierry Zahui och mycket talar för att han snart blir klar för klubben.
– Förhandlingarna är långt gångna. Djurgården är mycket intresserade och Zahui likaså säger en källa till FotbollDirekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *