Hoddle driver en akademi i södra Spanien VM tröjor 2018 som är utformad

Förre Englands chefer Glenn Hoddle och Sven Goran Eriksson är i Nigeria för slutliga intervjuer att ta över som Super Eagles tränare.

Hoddle, nu 52, som har lyckats med flera klubbsidor, inklusive Chelsea och Tottenham, skulle osannolikt inte acceptera jobbet på lång sikt, eftersom han har sagt att han har avstått mer än 15 arbetserbjudanden under det senaste året för att fortsätta med sitt eget projekt .

Hoddle driver en akademi i södra Spanien VM tröjor 2018 som är utformad för att ge unga spelare som har släppts av klubbarna i England en ny chans att göra en karriär i det professionella spelet. Ändå kan han bli övertygad om att ta ansvar för Nigeria för VM-finalen.

Eriksson, 62, har erfarenhet på internationell nivå från sina fem år med England och under ett kort stint med Mexiko 2008-2009, och Nigeria tror att han har de referenser som behövs i Sydafrika. Eriksson förstås vara mycket intresserad av möjligheten att coacha Nigeria vid sommarens VM-finaler.

Eriksson är dock det mer realistiska målet eftersom han nu har inga andra åtaganden som har lämnat sin roll som chef för fotboll i League Two side Notts County i månaden efter klubbens övertagande.

NFF har varit tvungen att flytta snabbt för att hitta en efterträdare för att ge dem så mycket tid som möjligt för att förbereda sig för sommarens VM i Sydafrika.

”Vi kan med säkerhet säga att den nya mannen kommer att tillkännages från dessa namn”, säger NFF: s Ademola Olajire.
Nigeria har varit utan en tränare sedan Shaibu Amodu blev avskedad strax efter hans sidos svaga Afrika Cup of Nations-turnering i Angola.

Och enligt NFF kommer den nya tränaren Nigeria fotbollströja tillkännages på söndagen.

”De bästa bussarna är redan här i Nigeria för en intervju är en pekare på det faktum att vi nästan är där,” fortsatte spokesman Olajire.

”Namnen ensam kan inte garantera framgång, så den tekniska kommittén vill ha någon som kan ta med vad fans, media, fotbollshus och världen förväntar sig av vårt lag.”

Nigeria söker efter en ny huvudtränare efter att Shaibu Amodu befriades från positionen efter en besvikelse som visades under Afrikanska nationerna i januari.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *