I själva verket går de flesta kontinenterna hem hemma fotbollskläder barn billigt tidigt

Som vi alla vet är världscupen den första som hölls på Afrikas kontinent. De sydafrikanska anhängare och människor har varit fantastiska.

Tyvärr för folket i Sydafrika har deras lag utgått från tävlingen trots att de slog Frankrike 2-1 i sitt sista gruppspel.

Pigg

Det sydafrikanska laget visade mycket hjärta och passion men gick till slut ut i turneringen på målskillnad. Den sydafrikanska blev den första värdnationen för att inte göra det till den sista 16. Bafana Bafana var inte den enda afrikanska sidan som heller gick ut i tävlingen.

Strugglers

I själva verket går de flesta kontinenterna hem hemma fotbollskläder barn billigt tidigt. Som Elfenbenskusten och Nigeria har spelare som spelar i de bästa flygningarna i de bästa europeiska ligorna. Ändå har dessa lag kämpat för att påverka turneringen.

Elfenbenskusten är i gruppen av död och behöver en otrolig vändning av måluppfyllelse för att kvalificera sig för de senaste 16 åren. De har blivit förhindrade av det faktum att stjärnprinsessan Didier Drogba måste bära en gips på sin trasiga armbåge.

Allt kunde ha varit så annorlunda för Nigeria hade anfallare Yakubu missade inte ett öppet mål i sista matchen mot Sydkorea. Everton-anfallaren har ett utmärkt målvärde på både klubb och internationell nivå, men hans miss kommer att gå ner som en av de värre någonsin. Han kommer nu att behöva leva med att vara på varje fotbollsbloper DVD som någonsin gjorts.

Anständig

Algeriet gjorde en anständig näve av deras VM eftersom jag inte tror att förväntningarna var så höga för Desert Foxes. Det verkade att de bara var glada att vara på turneringen. Deras öppningsspel mot Slovenien resulterade i ett 1-0-nederlag men de reducerades till tio män och spelet kunde ha gått på något sätt.

De hävdade en trovärdig 0-0-seger i sitt andra match mot underachieving England. De förlorade också 1-0 i skada-tiden till USA i det sista gruppspelet. Till slut saknade de den kvalitet som krävdes för Billiga Fotbollströjor Barn att gå vidare i knockout-stadierna.

Kamerun har varit en av de starkare afrikanska nationerna vid världscupens förflutna men har kämpat i grupp E. De tappade 1-0 till Japan i sitt första match, trots att de hade det bättre av den asiatiska sidan. De mötte då Danmark i ett utmärkt spel men förlorade 2-1 till skandinaverna. Deras prestationer var inte så dåliga men de saknade en mördarkant framför målet.

De möter gruppledare Holland i sitt sista gruppspel och vet att de kommer att gå hem oavsett resultatet. De har också spelare från toppsidor, såsom anfallare Samuel Eto’o av European Champions Inter. Resten av truppen är baserad i Europas andra toppliga ligor. Deras grupp var inte det svåraste och jag har blivit besviken av de otrevliga lejonen.

Kontinuitet

En gemensam nämnare i Elfenbenskusten och Nigeria kamparna är att de sparkade sina chefer några månader innan turneringen startade. Det hjälpte inte heller sidans förberedelser.

Trots att svenskar Lars Lagerback och Sven Goran-Eriksson är bra tränare hade de inte tillräckligt med tid för att lära känna sina spelare. Hur kan en chef förbereda ett lag för en världscup på så kort tid?

Sista hoppet

Det enda afrikanska landet som gör det till de senaste 16 är Ghana. De kan ha förlorat sitt sista gruppspel mot Tyskland 1-0 men de har imponerat mig så långt. Under första halvlek kunde de ha tagit ledningen och producerade förmodligen den bästa 45 minuters fotboll från ett afrikansk lag vid VM.

Ghana-laget verkar inte ha någon känsla av rädsla. De har en bra blandning av erfarna och ljusa unga spelare i sin grupp. De bär nu hela Afrikas förhoppningar vid VM. Jag hoppas bara att de yngre spelarna inte är övervunna av knockout-stadierna. De möter en läckra senaste 16 konflikt med USA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *