Irans nästan fotbollskläder barn Catenaccio-taktik säkerställde

Spanien skrapade en lyckad 1-0 seger över imponerande Iran tack vare ett avböjt Diego Costa mål, eftersom utjämnaren rullades offside med VAR.

Det var en förvånansvärt stark start från iranierna, som uppstod av en chockvinst över Marocko. Spaniens hårda kampanj fortsatte, med att ha segrat Coach Julen Lopetegui två dagar innan turneringen började på grund av sin affär med Real Madrid och drog öppningsleken 3-3 med Portugal.

David Silva vände sig från nära håll, men Irans nästan fotbollskläder barn Catenaccio-taktik säkerställde Spanien dominerad besittning utan att verkligen få ett skott på mål i första halvlek.

De gjorde efter omstarten, när Ali Beiranvand flög för att driva en Sergio Busquets-strejk och få rebounden från Lucas Vazquez.

Iran trodde att de hade tagit ledningen i 53 minuter från en uppsättning, men den vanliga Karim Ansarifard halvvolleyen slog bara sidarnätet.

Ibland bröt Spanien sig i stället med lite lycka, då Diego Costa vände fotbollströja barn mellan två försvarare, men Ramin Rezaeians röjning ricocheted av spaniens shin till felfot Beiranvand.

Iran fick bollen i nätet med Saeid Ezatolahi, men VAR förklarade målet för ett offside-läge efter flera mycket spända minuter.

Haji Safi gick bort skadad och Iran använde kroppar som mänskliga sköldar för att stoppa Diego Costa att knacka in från en gård, men Iran orsakade några enorma skrämmer för David De Gea.

Första Mehdi Taremi misslyckades precis att komma i slutet av ett kors, då Vahid Amiri nutmegged Gerard Pique för att hjälpa ett Taremi-huvudet över tältet.