Manchester City är nu fem matcher obesegrade fotbollströja med eget namn

Manuel Pellegrini har krävt mer konsistens från sin underpresterande sida under andra halvan av säsongen.

Manchester City är nu fem matcher obesegrade fotbollströja med eget namn i ligan efter att ha slog Crystal Palace 4-0 på lördag men har ännu inte tagit ett kvarvarande segrar tillsammans.

Faktum är att du måste gå tillbaka till oktober förra gången de vann back-to-back Premier League-matcher.

Deras galna inkonsekvens har sett dem inte ta kontroll över ett titelras som förblir vidöppen.

I Pellegrinis första säsong ansvarig, som såg City vinna en liga-och-cup dubbel, gick de på en anmärkningsvärd 20-match obesegrad körning och vann 18.

Chilenska säger att det är en slags konsistens som de behöver för att uppnå framgång igen i år.

”Vi försöker alltid göra det [gå på språng],” sade han. ”Om vi ​​kan göra det kommer det att vara mycket viktigt att göra det nu men det spelar ingen roll om du vinner åtta matcher och fortsätter sedan inte med en hög prestanda. Det är viktigare att vara ett solidt och konsekvent team.

”Jag tror att vi är i ett bra ögonblick. Det är väldigt fotbollströja ronaldo barn viktigt att återhämta våra toppspelare i deras bästa resultat och jag hoppas att vi kan göra det igen i år. ”

Januari har redan sett City spela fem matcher som spänner över tre tävlingar och Pellegrini anser att det är en nyckelmånad när det gäller hans sides inhemska mål.

”Jag tror att det är en mycket viktig månad för oss i de tre inhemska tävlingarna.

”I Premier League måste vi försöka stänga klyftan vi har med ledarna, i Capital One måste vi slå Everton så att vi kan spela finalen och vi måste försöka fortsätta i FA-cupen.

”Det är inte en avgörande månad att vinna Premier League men det är mycket viktigt eftersom vi har dessa mål för att minska klyftan till ledarna och efter det kommer vi att starta Champions League igen.”

Pellegrini har varit tvungen att undvika några av sina bästa spelare för stora delar av kampanjen, med förlusten av Sergio Aguero särskilt problematisk för Blues.

Den argentinska är fit och ser skarp ut igen, med hans två-målsvisning mot Palace kanske hans bästa prestanda i Premier League på länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *