Manchester City fotbollströjor med tryck kan skapa historia i den spanska

Manuel Pellegrini lovade att storma Bernabeu – trots att han tittade på hans Manchester City-sida minskade till bara ett skott på mål mot Real Madrid.

Chilenska insisterar på att Manchester City fotbollströjor med tryck kan skapa historia i den spanska huvudstaden nästa vecka – med till och med hans motsatta nummer Zinedine Zidane som hävdar att slaget är 50-50.

City var tvungen att vänta till skadetid för att tvinga Real målvakt Keylor Navas till handling – Kevin de Bruynes frispark, som behövde tippas över ribban.

Men trots att han såg Sergio Aguero ovanligt kvävas av Pepe och Sergio Ramos, är Pellegrini övertygad om att hans sida kan bli den första som bryter mot Reals försvar hemma i Europa den här säsongen.

”Jag tror inte att de är favoriter,” sade han. ”Vi har samma chans som Real Madrid.

”De hade fördelen att spela det första spelet borta. De försökte hantera spelets tempo.

”Därefter slutar de hemma. Vi spelar borta mycket på samma sätt som vi spelar på Etihad.

”Vi är inte rädda för att gå till Bernabeu och vi kommer att se vilket lag som spelar bättre.

”Jag skulle ha föredragit att vinna matchen, men om du inte kan vinna det nästa bästa är att dra 0-0 för då har du inte medgett ett bortamål.

”Jag har varit i Bernabeu tidigare. Jag tror inte att det är värt att dra.

”Vi kommer att försöka vinna.”

Även utan den skadade Cristiano Ronaldo Real skapade fotbollströja juventus barn tillräckliga chanser att ta en första ledning tillbaka till Spanien.

Jese gick mot stolpen i andra halvlek, medan Casemiro och Pepe tvingade utmärkta räddningar från Joe Hart.

Zidane sa: ”Det har inte varit lätt. Vi försvarade riktigt bra, framför allt under andra halvlek.