manchester city tröja med eget namn The Impact tog

manchester city tröja med eget namn The Impact tog ett avgörande bortamål genom David Choiniere i den 62:a minuten efter att kollegan Anthony Jackson-Hamel från Montreal nickade ett kryss i sin lagkamrats väg. Choiniere gjorde inget misstag när han slog hem bollen för att ge gästerna liv.

61′ ’Caps släpper in bortamålet men leder fortfarande med 2-1 #VANvMTL #CanChamp pic.twitter.com/RVfu49YnKb

— Vancouver Whitecaps (@WhitecapsFC) 24 maj 2017
Montreal hade en chans att kvittera i den 73:e minuten efter att ett blixtrande Ballou Tabla-lopp orsakade en handboll i Whitecaps 18-yards. Den efterföljande straffen togs av veteranen Patrice Bernier, men hans låga insats stoppades av Vancouvers målvakt Spencer Richey.

71’ @spencerichey18 , bara STORT. #VANvMTL #canChamp pic.twitter.com/YYgoDbZdJ3

Med påverkan på attacken nekade Richey återigen Bernier djupt in i stopptid för att bevara segern. Montreal-kaptenen slog en punkttom halvvolley från åtta meter efter en hörnspark och tvingade Richey till en reaktionsräddning för att skicka hem Impact utan ett andra bortamål.

Båda semifinalernas andra omgångar kommer att spelas fotbollströja barn eget tryck nästa vecka, med Vancouver som besöker Montreals Stade Saputo den 30 maj och Toronto tar emot Ottawa på BMO Field en dag senare.