Matchtröjor Fotboll Barn Cristiano Ronaldo återvänder till klubben där han

Matchtröjor Fotboll Barn Cristiano Ronaldo återvänder till klubben där han först gjorde sitt namn som sin tidigare arbetsgivare Manchester United välkomnar Juventus till Old Trafford i Champions League. Ronaldo gjorde 118 gånger i 292 matcher för United, vilket hjälpte dem att samla tre Premier League-titlar, en FA Cup, två ligacupar och Europacupen 2008. Här ser Press Association Sport på några av hans största ögonblick i en Red Devils-tröja.

Ronaldo blev världens dyraste tonåring när United betalade 12,24 miljoner pund till den portugisiska klubben Sporting före säsongen 2003-04. Han handlade tröjan nummer sju som tidigare blev känd av George Best, Eric Cantona och David Beckham, 18-års- gammal kom från bänken mot Bolton för sin debut och fick arbeta med en rad tricks, flicks och step-overs som skulle fortsätta att bli hans varumärke. han visade dock att det fanns en del substans bakom stilen och fick fantastiska recensioner för Glory, Glory, Man United Arsenal’s ’Invincibles’ dominerade Ronaldos första säsong i engelsk fotboll men den unge skulle inte gå tomhänt och lämnade sitt avtryck på Millennium Stadium för att hjälpa United att ära i FA-cupen. Sir Alex Fergusons män var överväldigande favoriter för att besegra Millwall i finalen men de var frustrerade under större delen av första halvlek tills Ronaldo stal in på bakre stolpen för att ta hem Gary Nevilles kors.

Ruud van Nistelrooy fick en dubbel halvlek för att se till att Ronaldo hämtade sin första trofé i engelsk fotboll. Att sätta Newcastle för svärdet Ronaldo blommade verkligen säsongen 2007-08 och Newcastle upptäckte hur rov han kunde vara när framspelaren nettade sin enda hatt- trick i United-färger. Han satte sitt 20: e mål för säsongen i januari när han släppte en frispark under Newcastle-muren medan hans 50: e ligamål för United kom strax därefter och satte pricken över i ett fritt flytande drag. anlände strax före heltid med ytterligare en fin avslutning i ett spel där Newcastle dirigerades 6-0 på Old Trafford. DETTA frispark Ronaldos frisparkrutin – den noggranna placeringen av bollen, de fyra exakta stegen bakåt, par slurpar av luft – praktiseras av amatörer unga och gamla över hela landet idag och det var ett bevis när han gjorde det som kan ha varit hans mest minnesvärda mål under sina sex år i United. Ronaldo hade redan lagt United framåt mot Po rtsmouth i januari 2008 när han slog ett 30-yard-set-piece med ett sådant gift och noggrannhet att det lämnade David James rotad till fläcken när bollen flög in i det övre hörnet. Shining på den storslagna scenen Ronaldo och Champions League har blivit synonymt med varandra under sin tid i Real Madrid men hans första europeiska krona kom under Ferguson och United för 10 år sedan.

I en kampanj där han vann Premier League Golden Boot var juventus barnkläder det inte förvånande att han gjorde öppningen i finalen mot Chelsea med en suverän huvud där han tycktes hänga i luften. Ronaldo skulle fortsätta att missa ett straff i shoot-out men United segrade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *