Monaco men som slutade arsenal babykläder sommaröverföringsfönstret

UEFA: s benchmarking dokument lägger Milanos netto sommaröverföring spendera på € 203m, andra bara till Paris Saint-Germain.

Europas fotbolls styrelse har släppt sin årliga bedömning av fotbollsstaten och konstaterar att överföringsutgifterna uppgick till 5,6 miljarder euro sommaren 2017, en ny rekord.

Totalt uppgick 80 procent av utgifterna från kontinentens fem bästa ligor: Spanien, England, Italien, Tyskland och Frankrike.

Totalt spenderade Serie A-klubbar 867 miljoner euro samtidigt som de innehöll 749 miljoner euro, för en nettokostnad på 118 miljoner euro.

Medan det var den näst högsta nettokostnaden i Europa, är den dvärgad av billiga fotbollskläder barn Premier League, med klubbar som kostar totalt 1,7 miljarder euro för en nettokostnad på 772 miljoner euro.

En stor del av det italienska toppflygets utgifter kom från Milano, med UEFA rapporterade att Rossoneri tillbringade 235 miljoner euro under sommaren.

Som överföringskampanj såg de som Leonardo Bonucci, Lucas Biglia och Nikola Kalinic flyttningen till San Siro.

Medan det sätter dem tredje i överföringsutgifterna bakom Manchester City på 249 miljoner euro och PSG på 418 miljoner euro, är Diavolos nettoutgifter andra än den franska klubben.

UEFA rapporterar att Milanos nettokostnader i sommar var 203 miljoner euro, medan pariserna utgjorde 353 miljoner euro.

Medan Juventus knäckte topp 10 när det gäller överföringskostnader, tog Bianconeri också in € 128 miljoner i försäljningen för en nettokostnad på bara € 24 miljoner.

Det placerar dem nära botten av topp 10 i nettoförsäljningsutgifterna, med Chelsea utgifterna bara 3 miljoner euro när deras försäljningsvärde på 197 miljoner euro står för.

De stora vinnarna i det avseendet var Ligue 1: s Monaco men som slutade arsenal babykläder sommaröverföringsfönstret € 256 miljoner, trots att de tillbringade 102 miljoner euro enligt UEFA.

Europas fotbolls styrelse granskade även 2.000 överföringar mellan 2014 och 2017 och fann att agentkostnaderna i genomsnitt uppgick till 12,6 procent av överföringsavgiften.

Agenterna faktiskt tjänade en högre andel på mindre överföringar, med i genomsnitt 20 procent på överföringar värda mindre än 1 miljon euro.

I Italien var den genomsnittliga provisionen över 191 överföringar 13 procent, vilket är genomsnittet för de undersökta överföringarna.

Byrån Gestifute, grundad av Jorge Mendes, var involverad i sex av sommarens stora överföringar, definierade som en överföringsavgift på över 15 miljoner euro.

Mino Raiola hade två sådana överföringar, med Romelu Lukakus flytt till Manchester United den stora.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *