PÅ FD: Vill se ännu större Bajensatsning – Hamad vill locka stjärnan

Förra vintern värvade Hammarby in Jiloan Hamad, en spelare som vann SM-guld med Malmö 2010 och 2013. En stor prestigevärvning av de grönvita.

Nu i mars månad presenterades Erkan Zengin som därmed återvänder till klubben efter nio år i Turkiet.

Såväl Jiloan Hamad som Erkan Zengin är goda vänner med Jimmy Durmaz, landslagsmittfältaren som nöter bänk i Toulouse. Nyligen sa Zengin att han vill försöka locka Durmaz till Hammarby och för FotbollDirekt berättar nu Hamad att han inte tror att det är någon omöjlighet att Durmaz kommer till Bajen för att spela med sina två kompisar.

– Absolut inte. Lika barn leka bäst. Jag har spelat med Jimmy sedan jag var fem år gammal så vi känner varandra väldigt bra haha. Det är sjukt egentligen, att vi spelat tillsammans i Forward, Malmö och landslaget. Vi hade en tid ihop även i U21. Så klart att det hade varit fantastiskt kul om han kom till oss, men samtidigt som vän är jag glad om han stannar utomlands också. Alltså, han är ju bra, så han ska egentligen stanna utomlands. Allsvenskan har dock höjt sig och det hade inte varit något dåligt alternativ för honom att komma hem och spela här, säger Hamad till FD.

Knappa två månader kvar tills VM-truppen tas ut. Vad tror du om dina chanser att själv komma med i landslaget?

– Nu har ju första truppen redan tagits ut, men jag tycker att jag visade på januariturnén vad jag går för. Träningarna där gick fantastiskt bra och matchen gick bra. Jag vet vad jag går för och vilken trupp landslaget har. Jag ser absolut att jag kan vara med och konkurrera där. Men det inte upp till mig. Det som är upp till mig är att prestera bra nu under våren, sedan får man se. Jag är 27 år och har gjort många säsonger. Jag vet att det viktigaste är att fokusera på klubblaget, allt annat kommer liksom… Men det är klart att jag vill komma med i VM-truppen, det hade varit fel om jag inte hoppats på det.

Jag vet att ni i Hammarby vill vara med och hota i toppen i år. Hur känner du inför säsongen?

– Det känns väldigt positivt. Nu har vi fått in två nya bra spelare (Erkan Zengin och Nikola Djurdjic) och jag tycker att alla höjt sig efter det. Det smäller verkligen på träningarna och det är det som saknats tidigare. Vi har en bra bredd och jag tror mycket på oss.

Nikola Djurdjic var ju med och spelade Champions League med MFF 2015. Vad tycker du om honom som spelare?

– Han är väldigt bra. Slitig och rivig. En väldigt bra värvning och han har verkligen stärkt konkurrenssituationen. Det är många bra spelare som inte ens kommer få plats på bänken hos oss. Vi har det som krävs nu.

Välkommen att följa vår blogg för att få mer nyheter om billiga fotbollströjor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *