Pep Guardiola förbereder billiga fotbollströjor barn sig redan

Pep Guardiola förbereder billiga fotbollströjor barn sig redan för att lag ska komma till Manchester City och ”parkera bussen”.

Och i en avslöjande video gör den nya Blues-chefen tydligt att att låsa upp ett fullsatt försvar inte kommer att handla om hans taktiska inställning – utan om spelarnas kvalitet.

Guardiola visar också sin snygga humor i videon, som skjuts i november förra året på ett Bayerns München supporterns klubbmöte.

Mötet ägde rum dagen efter att Bayern vann 2-0 på Hertha Berlin, och Guardiola får frågan om fansen, inklusive en som ville veta varför försvararen Jerome Boateng startade matchen på mittfältet.

”Jag vet inte,” svarar Guardiola. ”Efter tio minuter tänkte jag ’Vad fan gör Jerome Boateng på mittfältet ?!’

Pep Guardiola förklarade varför han använde försvararen Jerome Boateng på mittfältet
Men han förklarar sedan att hans lag stod mot en sida som spelade ett defensivt 5-4-1-system, så han behövde en stark defensivspelare centralt.

Med Douglas Costa, Arjen Robben och Franck Ribery manchester united barnkläder som alla saknades, var planen att ha backarna Philipp Lahm och Rafinha pressa upp för att ge sitt lag bredd, medan angriparna Thomas Muller och Kingsley Coman gick in.

Men efter tio minuter omvandlade Guardiola tanken, drev Boateng tillbaka och förde Javi Martinez vidare framåt – och den senare producerade en lysande dämpad pass för att sätta upp Coman för det andra mördaren.

Att möta lag med 11 män bakom bollen kommer att vara regelbundet för Guardiola i Premier League, men han gjorde det tydligt att nyckeln inte är taktisk, utan att ha kvalitetsinriktade spelare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *