real madrid tröja med eget namn ”Alla ärenden där straffen

real madrid tröja med eget namn ”Alla ärenden där straffen kan inkludera sportsanktioner kommer att hanteras av [engelska] FA, inklusive dopning och frågor utanför planen”, sa en FAW-representant 2011.

Sådana som Wrexham och Merthyr Town är dock fortfarande under FAW:s auktoritet.

Walesiska lag som spelar i engelska Premier League är i slutändan undantaget och inte regeln.

Skotska lag spelar fortfarande i den skotska Premier League, inte Premier League, och nordirländska lag tävlar i Northern Ireland Football League.

Swansea och Cardiff City är de två walesiska klubbar som har spelat i den högsta nivån av engelsk toppfotboll mest konsekvent, med Bluebirds också det enda icke-engelska laget som har vunnit FA-cupen (1927).

Deras deltagande i FA-cupfinalen 2008 ledde till att engelska fotbollsförbundet i slutändan tillåter walesiska klubbar att representera England i UEFA-tävlingar, som UEFA-cupen, i händelse av att de vann finalen. Det slutade med att de förlorade mot Portsmouth i finalen, men FA:s regeländring stod sig fortfarande.

Swanseas seger under ligacupen 2013 ledde till att Billiga Fotbollströjor för Barn de blev det första walesiska laget att kvalificera sig för en europeisk tävling genom det engelska fotbollsförbundet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *