ronaldo tröja I ett uttalande bekräftade DFB: ”UEFA har

ronaldo tröja I ett uttalande bekräftade DFB: ”UEFA har idag delat med DFB att de har stoppat granskningen av regnbågeskaptensbindeln som bärs av [Manuel Neuer]. I ett brev har armbindeln bedömts som en lagsymbol för mångfald och alltså för en ’god sak’.”

UEFA har idag delat med DFB att de har stoppat granskningen av regnbågeskaptensbindeln som bärs av @Manuel_Neuer. I ett brev har armbindeln bedömts som en lagsymbol för mångfald och därmed för en ”god sak.” #EURO2020 #GER pic.twitter.com/HFiAAQ6F5D

¡ª Tyskland (@DFB_Team_EN) 20 juni 2021
DFB:s presschef Jens Grittner hade tidigare sagt: ”Det är sant att kaptensbindeln kontrolleras. Vi kommer också att diskutera detta med UEFA.

”Reglerna säger att armbindeln som officiellt tillhandahålls av UEFA måste bäras. Juni är också ett år av ”Pride” inom sporten för att stå upp för mer mångfald. I år deltar DFB med olika kampanjer. Manuel Neuer har burit regnbågen armbindel sedan vänskapsmatchen mot Lettland den 7 juni som en symbol och tydligt engagemang för hela laget för mångfald, öppenhet och tolerans och mot hat och billiga fotbollströjor barn utanförskap. Budskapet är: vi är färgglada!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *