Så exakt varför kommer spekulationerna om Sergio Agueros fotboll kläder barn framtid

Manchester City-fans vill inte släppa legenden, klubben säger att de är desperata för att honom ska stanna, och spelaren själv hävdar att han är nöjd och vill gå ingenstans.

Så exakt varför kommer spekulationerna om Sergio Agueros fotboll kläder barn framtid att hänga runt klubben – åtminstone tills sommaröverföringsfönstret stängs?

City fans är vana vid att Aguero är kopplad till en flytt bort. Historierna började under hans första säsong med Blues, långt innan han cementerade sin ikoniska status med det extra tiden målet att vinna titeln.

De spanska medierna kopplade honom starkt till Real Madrid och hävdade att City hade varit ett stopp för att undvika de politiska följderna av att flytta från Atletico till deras hatade rivaler.

Spekulationer om Sergio Agueros framtid började inom några dagar efter att han undertecknade Manchester City 2011
Kun har själv uttalat sin glädje i City. Han njuter av den mer avslappnade atmosfären i Manchester, efter att ha sett guldfiskskålen för sin kamrat Lionel Messi i Barcelona.

En sak som har förändrats är Gabriel Jesus ankomst.

Trots hans lysande start på livet i engelsk fotboll, finns det inget salah tröja som tyder på att Aguero inte kan se den senaste utmaningen till hans nummer ett status, som han gjorde med Edin Dzeko och Mario Balotelli, och har hållit Kelechi Iheanacho på armslängd.

Sergio Aguero såg utmaningen från Edin Dzeko
Argentinern kommer att ha stöd för klubbens kommersiella bigwigs, för säker.

De säljer klubben till stor del på baksidan av hans globala superstjärnstatus – deras marknadsföring av City i Fjärran Östern och på andra håll hänger tungt på bilder av Aguero.

Och fansen vill inte heller att han skulle gå och inte bara för att de håller sig fast vid nostalgi – han är fortfarande den dödligaste anfallaren i Premier League när han inte är skadad, upphängd eller på bänken!

Guardiola har valt Gabriel Jesus framför Sergio Aguero i de två senaste spelen
Men faktum är att just nu föredrar Pep Guardiola Jesus.

Han har ständigt uppmanat Aguero att förbättra – att springa mer, försvara mer, att vara mer en länkman snarare än bara den explosiva målscorerna.

Kun har svarat. Hans körstatistik har förbättrats, men ligger fortfarande långt efter den brasilianska all action, medan Jesus redan har en hjälp till Agueros noll den här säsongen.

Huruvida Aguero är beredd att öka sin arbetsgrad är öppen för debatt – hans svar i helgen på frågan om han kan lära av Jesus var ambivalent.

Han sa: ”Ja, just nu måste jag titta på vad han gör för att lära mig, det kan vara lite. Jag är hur jag är. Jag har tillbringat många år i Europa och spelat på samma sätt. ”

Aguero sa att han kan lära av Jesus
Den första delen av svaret är ett stort positivt, den andra biten låter lite mer som – det är så jag gör saker, tar det eller lämnar det.

Och naturligtvis, medan Jesu körstatistik redan är mycket bättre, måste han bevisa under en långvarig period att han kan göra mål i samma takt som Kun.

Men skillnaderna mellan de två männen går djupare.

Guardiola har redan berömt Jesu försök att lära sig engelska. Chefen har alltid försökt att nedsänka sig i kulturen i klubbarna och städerna där han har spelat och tränat, och förväntar sig att hans spelare gör detsamma.

Aguero har varit i Manchester i sex och ett halvt år och, åtminstone offentligt, pratar fortfarande knappt språket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *